• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Volgt Philips voorbeeld Siemens?

24/09/2014 Net als Siemens denkt ook Philips erover om zijn lichtdivisie af te splitsen, ondanks de bekendheid die Philips heeft gekregen door de gloeilamp. Tegenwoordig draait alles in de lichtindustrie om led verlichting ofwel licht emitterende diodes. Philips wil de lichtdivisie Lumileds afsplitsen en als een apart bedrijf naar de beurs brengen. Desondanks wil het Philips 40% van de aandelen in eigen handen houden. Dit alles heeft er mee te maken dat Philips zelf de grootste klant van Lumileds is. Indien Lumileds als onafhankelijk bedrijf gaat opereren kan men meer externe klanten winnen en doorgroeien.


Philips maakt hierbij gebruik van het voorbeeld van concurrent Siemens. Siemens stootte twee jaar geleden zijn divisie Osram af.
Wenst u graag vrijblijvend een afspraak? Laat het ons weten.