• Leidenlaan 16, 6229 EZ Maastricht (NL)
  • +31 (0)43 32 85 191
  • Kerkplein 15 bus 3 3620 Lanaken (B)
  • +32 (0)89 84 54 52

Werkwijze

Portefeuille

Als beleggingsonderneming kunnen wij niet werken zonder het bewaarbedrijf van een depotbank ofwel de financiële instelling. In dat kader sluit u behalve met ons, ook een overeenkomst af met een bank. Dit samen is de zogenaamde Tripartiete overeenkomst tussen u als klant, wij als beleggingsonderneming (vermogensbeheerder) en de financiële instelling (de depotbank). De effectenrekening wordt geopend op naam de klant en de klant blijft als enige ook over de portefeuille beschikken. Wij als vermogensbeheerder zijn alleen gemachtigd om namens de klant effectenorders door te geven. U aan de andere kant geeft de bank volmacht inzage te geven in uw depot zodat we ook real-time uw portefeuille kunnen monitoren en de orders en ontvangen dividenden enzovoort voor u kunnen controleren.

De depotbanken met wie wij werken zijn Binckbank, Theodoor Gilissen, KBC bank (België) en VP-Bank (Zwitserland). 

Wij geloven niet dat één beleggingsstrategie op de lange termijn de beste strategie is, want dat zou betekenen dat iedereen deze strategie gaat volgen en dan werkt hij uiteindelijk plots niet meer. Vandaar dat wij in meer en mindere mate drie verschillende beleggingsstrategieën volgen.

  •  De Waarde Strategie ook wel Value-Investing genoemd. Bij een value-strategie wordt belegd in ondergewaardeerde vaak (semi) industriele bedrijven met een leidende marktpositie in hun sector. De onderwaardeing ontstaat door tijdelijke markt- en/of organisatieproblemen. Een andere oorzaak kan de onbekendheid van het bedrijf zijn bij beleggers. De onderwaardering wordt aangepakt door voorstellen van activistische aandeelhouders aan het bestuur van de betreffende onderneming.